De eerste (school)dagen bij Möbius…

Voor de meeste Möbianen is het een ‘standaardweek’. Alhoewel, mijn ‘buik’gevoel van 6 jaar geleden komt ook terug naar boven als er nieuwe collega’s starten.

Voor de meeste Möbianen is het een ‘standaardweek’. Alhoewel, mijn ‘buik’gevoel van 6 jaar geleden komt ook terug naar boven als er nieuwe collega’s starten. Om 8 uur sta ik op de uitkijk. Je weet maar nooit dat één van onze Young Graduates zeker niet te laat wilt komen en dan maar liever een uurtje marge rekent. Er moet toch een ontvangstcomité klaarstaan? Onze 8 nieuwelingen, en ikzelf zijn er klaar voor. En toch vraag ik me de hele week af hoe dat weer precies aanvoelt? Hoe is het ook alweer aan de andere kant? Hoe voelt het? Wat denken ze? Misschien een optie om mijn diepzinnige vragen gewoon even bij hen neer te leggen? Natuurlijk. Jong en enthousiast als ze zijn, geven ze graag even hun bevindingen over hun eerste week bij ons prijs.

Steven, onze enige nieuwe collega met al enige werkervaring was de eerste om ons zijn ervaring te delen:
“Een nieuwe start, een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging. Een week en menige opleiding later kreeg ik een duidelijk zicht op het functioneren van een 17-jaar geleden nieuw ontdekt ras: de Möbiaan. Pasgeboren ging hij er sindsdien stevig tegenaan. Hij groeide uit tot een creatie met respectabele waarden die ook klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt. Resultaatgericht werken en het verschil maken. Dat is de missie van elke Möbiaan.”

Voor hij het beseft, zal hij er zelf één zijn. Möbiaan word je. Je blijft het en je geraakt het nooit meer echt kwijt.

Zo ook Bouke, één van onze new ones bij onze noorderburen:
“Hoe ervaar je als nieuweling je eerste werkweek? Dat is natuurlijk de vraag die jullie allemaal aangespoord heeft deze blog te lezen. En natuurlijk nog interessanter, hoe wordt de eerste week opleiding ervaren door een Nederlandse starter (ver van huis, tussen de Belgen)? We worden overladen met informatie, nieuwe systemen die we moeten gaan gebruiken, methodes die we moeten gaan toepassen om efficiënt te werken. Om wat voorbeelden te geven: de ‘portal’, my work & me, timesheets, social cast, CRM, MDC, GTD, eyelean, twitter, sysaid… En dit is nog maar de helft van de lijst. Soms vraag ik me af, ligt het aan de taalbarrière dat ik al deze termen nog niet ken of hoort dat gewoon bij het starten van een nieuwe baan… “

Uiteraard zijn er ook vrouwelijke Young Graduates bij Möbius. Charlotte is er één van:
“Maandag was het zover: de eerste dag van een “nieuw hoofdstuk”. Mijn eerste echte job. De laatste weken hoorde ik het tot vervelens toe: ‘t is bijna gedaan met ’t schoon leven, nu begint het pas. En dat hoopte ik ook. Ik kwam vol enthousiasme én vol nieuwsgierigheid aan. Vastbesloten die uitspraak geen eer aan te doen. Natuurlijk speelden allerlei vragen door mijn hoofd. Hoe zal de planning eruit zien? Hoe zal de babbel met de collega’s verlopen? Welk project ga ik toegewezen krijgen? En smaakt de koffie écht beter op kantoor?
Meteen wordt duidelijk dat we nog véél moeten leren. De eerste twee weken zitten dan ook bomvol met trainingssessies: sectors, thema’s, sales, IT, how to farm (how to what???), GTD,… Tussendoor komen er ook een welkomstdrink, een rondleiding en een heleboel uitnodigingen voor trainingen & events. Een sneltrein van informatie die de motivatie alleen maar groter maakt!”

Nu kan ik me tenminste iets voorstellen wat er door die 8 hoofden spookt. En ik moet zeggen dat het me geruststelt. Ik blijf me nu alleen nog afvragen of Charlotte haar koffie nu echt beter smaakt, of Bouke de taalbarrière al wat overwonnen heeft en of Steven al Möbiaan geworden is? Misschien vraag ik het na enkele maanden wel even opnieuw en wie weet lees je het dan opnieuw op deze blog.

Bedankt voor het lezen

Delen blog