Stage binnen Möbius

Een grondig anders adviesbureau, in volle groei met vier duidelijke waarden, hier moest ik meer over weten!

Het eerste contact met Möbius was puur toeval: Ik ging naar de bedrijfspresentaties van het VEK met op het programma twee Bel-20 genoteerde bedrijven en…Möbius – op dat moment volledig onbekend voor mij. De motivatie van mijn aanwezigheid waren de twee beursgenoteerde bedrijven. Het resultaat was echter dat die bedrijven al snel vergeten waren en dat het enthousiasme en de passie van Möbius mij bijgebleven zijn. Een grondig anders adviesbureau, in volle groei met vier duidelijke waarden, hier moest ik meer over weten! Zo ben ik Möbius online beginnen te volgen.

Een paar weken later op de VEK Career Day was Möbius ook van de partij. Vol goede moed stapte ik op hen af met de vraag of ze ook stages aanbieden. Het positieve antwoord en de constructieve babbel die volgden, wakkerden mijn nieuwsgierigheid om Möbius te ervaren enkel nog aan. Diezelfde avond nog, heb ik het online sollicitatieformulier ingevuld en ingediend. Na enkele mails, gesprekken en opleidingen, was het zover, 28 september 2015, mijn eerste stagedag bij Möbius!

De stage binnen Möbius is (gelukkig) geen operationele meeloopstage, waar er wekelijks een aantal uitvoerende taken op je liggen te wachten. Ik kreeg echter mijn eigen project toegewezen: “Hoe gaan bedrijven binnen Vlaanderen om met personeelsplanning?” Na een inleidend congres in Nederland werd al snel duidelijk dat dit een complexe, maar zeer interessante stage beloofde te worden. Heerlijk, net wat ik nodig had, een nieuwe uitdaging!

Als stagiair binnen Möbius werd ik niet als jong vogeltje betutteld, maar als volwaardige medewerker behandeld. Daar tegenover staat wel dat men een volwaardige input verwachtte van mijn kant. Zo wordt een zeker niveau van autonomie, flexibiliteit en kennis verwacht. Je maakt zelf je werkplanning op, maar de resultaten dienen tijdig en kwalitatief afgeleverd te worden. Autonomie staat niet gelijk aan mindere begeleiding, ik werd uitstekend begeleid door mijn stagementor. Daarnaast stelde ik driewekelijks mijn vooruitgang voor aan een interne stuurgroep. Ook hier werd zeer zinvolle feedback gegeven op mijn ideeën en resultaten tijdens de stage.

De meest leerrijke periode situeert zich in het tweede deel van de stage. In deze fase zijn we bij zeven externe bedrijven een quick scan gaan afnemen i.v.m. hun workforce management. Hier kon ik mijn theoretische kennis toetsen aan de werkelijkheid, in een levensechte bedrijfsomgeving. Tijdens het voorbereiden, afnemen en evalueren van deze quick scans werd een creatieve, analytische en kritische houding verwacht. Op basis van deze quick scan werden enkele verbeteropportuniteiten teruggekoppeld onder de vorm van een geschreven rapport.

Nu 11 weken later, aan het einde van mijn stage binnen Möbius, kan ik voldaan terugblikken op een zeer leerrijke periode, binnen een uitdagende omgeving. Inderdaad, een grondig anders adviesbureau. Vooral het grondige aspect is duidelijker geworden, het is me opgevallen dat er veel experts actief zijn binnen Möbius. Het enthousiasme en de passie die me bijgebleven zijn bij de eerste kennismaking, zijn ook zeer hard aanwezig bij de andere collega’s. Deze positieve vibe is trouwens enorm besmettelijk, merkte ik telkens als mensen me vragen hoe mijn stage verloopt. Het waren 11 uitdagende weken waar ik op korte tijd veel heb bijgeleerd.

Möbius, hartelijk dank voor dit boeiende stage avontuur!

Bedankt voor het lezen

Delen blog