Werken bij Möbius: grondig anders.. en elke dag anders

De 4 Möbius waarden 'Schouder aan schouder, Gedreven, Raak en Durf' zitten echt in het DNA van elke collega.
Eline Maes

Exact zes maanden geleden ging ik aan de slag bij Möbius als Business Consultant. Tijd voor een terugblik…

Ik herinner het mij nog goed. Wat ik in het begin het vreemdst vond, was dat ik onmiddellijk het gevoel had dat ik er al jaren werkte. Ook vond ik meteen dat het bedrijf zo goed bij me paste, gaande van orde en netheid in de keuken tot de manier waarop mensen met mekaar omgaan.

Het was zelfs geen grote aanpassing om plots geen eigen bureau of eigen vast team meer te hebben. Dit bood namelijk de mogelijkheid om mijn werkplek uit te kiezen volgens mijn ‘mood’ en telkens bij en met andere mensen te werken, waardoor ik iedereen heel snel leerde kennen en ook snel bijleerde.

Wat was ik onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van mijn nieuwe collega’s, stuk voor stuk mensen vol passie en talent, die elke nieuwe opdracht – hoe moeilijk soms ook – als een boeiende uitdaging zien… Het viel me op dat de vier Möbiuswaarden – Schouder aan schouder, Gedreven, Raak en Durf – verre van holle begrippen zijn, maar echt in het DNA van elke collega zitten.

Uiteraard wilde ik zo snel mogelijk weten wat we bij Möbius allemaal konden aanbieden aan klanten. Ik werd ondergedompeld in een bad vol begrippen als strategie, innovatie, procesoptimalisatie, organisatiestructuur, werklastmeting, supply chain management, operational excellence, sociaal kapitaal, service excellence,… Gelukkig kreeg ik tal van opleidingen om deze thema’s te duiden en organiseren we bij Möbius geregeld lunchsessies om topics met elkaar te delen.

Het werd me vrij snel duidelijk hoe we projecten aanpakken, temeer omdat we bij Möbius ook zelf doen wat we aan onze klanten zeggen dat ze moeten doen. Inzetten op sociaal kapitaal, respecteren van de medewerkers, creëren van betrokkenheid en werken met zelfsturende teams, flex werken, operational excellence, Lean, 5S,… Het zijn maar een aantal voorbeelden van zaken die we bij Möbius zelf ook dagelijks toepassen.

Ook de fun factor ontbreekt niet bij Möbius. Ik was nog maar net aan de slag toen ik al met mijn nieuwe collega’s deelnam aan de Sfinx Ekiden in Gent. Van tijd tot tijd gaan we ook over de middag met een aantal collega’s samen lopen in de Latemse bossen (super dat er douches aanwezig zijn in het kantoor!). En tijdens het legendarische Möbius Adventure Weekend kon ik mezelf helemaal kwijt in wat Möbianen buiten de werkuren doen: acteren/imiteren, quizzen, smullen, feesten… én vervolgens vroeg opstaan voor een sportactiviteit,… Het was een tot in de puntjes georganiseerd weekend dat opnieuw die typisch Möbiaanse gedrevenheid illustreert.

Tijdens de eerste weken kreeg ik van vrienden en ex-collega’s heel vaak de vraag hoe ik het stelde bij Möbius. Op den duur gebruikte ik steeds min of meer hetzelfde tekstje. Ik ben het even terug gaan opzoeken in de historiek van mijn gsm: “Mijn eerste weken waren intensief maar wel super! De atmosfeer is heel tof: leuk modern gebouw met flex desks, supervriendelijke, behulpzame en intelligente collega’s, de cultuur is gericht op alles wat mensen goed doen, mekaar helpen en aanmoedigen, creativiteit en ideeën stimuleren, innovatie,… Ik kan veel events bijwonen en krijg veel opleidingen, maar word er ook meteen ingesmeten voor klantenbezoeken, proposals en projecten. Inhoudelijk is het zeer breed en boeiend, een super uitdaging!”

Is er dan veel veranderd in dat halfjaar? Eigenlijk niet… Möbius is nog steeds een fantastische plek om te werken en iedere dag ziet er nog steeds nieuw en anders uit.

Alleen al vanuit mijn rol als medeverantwoordelijke voor de sector Services heb ik een waaier aan taken. Met ons team tasten we samen de markt af om te bekijken welke toegevoegde waarde we kunnen leveren en waar we het meest kunnen betekenen. Ik krijg de mogelijkheid om offertes uit te werken samen met collega’s, naar events te gaan om trends te blijven volgen en ons aanbod te blijven verfijnen, mee te werken aan de marketing van de sector (nieuwsbrieven samenstellen, blogs schrijven, een event organiseren, partnerships uitbouwen) en ga zo maar door…

Elk project is totaal anders, aangezien we bij Möbius enkel maatwerk bieden aan onze klanten. Doordat ik de opportuniteit kreeg om deel uit te maken van het proposal team, een team dat zich bij Möbius toelegt op het uitwerken van offertes, zag ik al tal van verschillende opdrachten passeren. Dit is telkens een heuse uitdaging maar ook een enorm leerrijke ervaring die me een heel goed inzicht geeft in de diversiteit aan opdrachten bij Möbius.

Het zal dus niemand verbazen dat ik sinds ik bij Möbius werk nog moeilijk uitgelegd krijg aan vrienden en familie wat mijn job precies inhoudt… Als Business Consultant en sector leader bij Möbius is mijn takenpakket namelijk zo divers, dat ik het eerlijk gezegd zelf soms ook nog niet helemaal weet. Eén ding weet ik wel zeker: het gaat alleszins niet gauw vervelen!

Bedankt voor het lezen

Delen blog